11 Nisan 2012 Çarşamba

TEKİRDAĞ GEZİSİ VE TEKİRDAĞ KÖFTESİ


Eşimle birlikte gezmeyi çok seviyoruz. Bir tek hafta sonlarımız var ama en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Eşim de sağolsun hiç üşenmez haftasonu Gaziantep'e gidelim desem tamam der.

Biz bir pazar günü evde miskin miskin oturup televizyonda yemek programı izlerken ve hiç aklımızda yokken kendimiz bir anda TEKİRDAĞ da bulduk. Yemek programını yapan kişi kendisine yöresel tatları göstermek için Tekirdağ'ı seçince bize de yollara düşmek kaldı tabi :)

Eşimle aramızda geçen diyalog şu şekilde;

- Canım hadi Tekirdağ'a gidelim köfte yer geliriz.
- TAMAM :)

İşte aniden başlayan gezimizden fotolar .

İstanbul Beylikdüzü'nden Tekirdağ'a gitmek çok kolay , yaklaşık 1,5 - 2 saatte gidebiliyorsunuz. Yol boyunca da sıkılmıyorsunuz , deniz kenarından giden yolda sağlı sollu hep yazlık siteler var. Tabi şu mevsimde boş her yer ama yazın mutklaka çok hareketlidir. Üstteki fotoğrafta yolda giderken rastgele çekildi.

Şehir merkezine girişti sizi Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan karşılıyor.

Tabi bizim Tekirdağ'a gelişimizin asıl amacı köfte yemek olduğu için buyrun size nefis tekirdağ köftesi .

Biz köfteyi  Tekirdağ merkeze girince sağda kalan MEYDAN KÖFTE ÇORBA'da yedik. Köfteleri gayet lezzetliydi yalnız köftenin yanında tabakta gelen garnitürler çok kötüydü, sadece tabağı doldurmak için konduğu gayet açıktı. Genel olarak memnun kaldık, köftelerin lezzeti ve çalışanların güleryüzü yeterliydi.
 Güzel bir geziydi. Eşime teşekkür ediyorum :))

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder